pondělí 31. prosince 2012

Stay cool


   Další rok utekl a my jsme stihli tři články... No tak snad toho příští rok uděláme víc! Někdo si užívá večírků ve městě (Anička) a někdo to dneska oslaví při lyžování (Jakub), ale přátelé, kdo pije pravidelně, toho žádný Špindl nebo Brno nemůže zaskočit. Na Silvestra má člověk jenom dvě možnosti – buď bude bilancovat, jaký byl rok minulý, nebo si dávat předsevzetí na rok příští, ale dělat, jakože se nic neděje v podstatě nejde, což mi trochu vadí, protože já bych to dělal rád.
U nás ve Špindlerově Mlýně bouchají bublinky už od rána, jakože aby se to do večera správně natrénovalo! Jenomže když se člověk přetrénuje, tak to taky klidně večer prospí a jeho zážitky z oslav konce roku se smrsknou pouze na dobu, kdy bylo světlo a i tak mu to jaksi nevadí, že v tom hlavním čase kolem půlnoci to prošvihl. Taky proč by se měl cítit ochuzen?! Nic jako spasitel nebo kometa o půlnoci nepřichází a tak se nám silvestrovský večírek smrsknul na legální pařbu všech a všude, takže když si to někdo oslaví už ráno tak, že večer není schopen nastoupit, tak si prostě udělal silvestra v Šanghajském čase a má nový rok o pár hodin dřív. Problém u mnoha lidí je ale spíš v tom, že si to nedokážou takhle odůvodnit a pak jsou vyloučeni z kolektivu, protože se ožrali v nesprávnou chvíli.
Další trable může nastat, když máte na oslavě jedince, kteří milují prskavky, oheň a sirky a vůbec tyhlety věci a jeden večer v roce mají povoleno popustit uzdu své vášni! Tyto osobnosti vybičovány silou okamžiku a množstvím kaviárových jednohubek se šampaňským se začnou chystat na připravovanou světelenou show v jejich režii už začátkem večera! Proto pozor na indikátory chystaného překvapení jako jsou sběr tlustých zelených lahví, ztráta více jak dvou zapalovačů za večer a stále častější mizení podezdřelé osoby z místnosti!! Když už náhodou dojde k domácímu ohňostroji, protože vábení švědských stolů s jedenácti druhy jednohubek bylo silnější, než péče o kamaráda závislého na pyrotechnice, pak je vaší povinností zkontrolovat, že tlustá zelená láhev je dobře zahrabaná do sněhu, že nesměřuje na vás nebo na dům nebo na auto, že je odpalovací technik schopen poznat okamžik, kdy dát pryč zapalovač a že všichni ví o tom, že na rachejtli se nesahá dřív, než odpálí inzerovaných deset střel...
Přátelé je to na Vás! Poslední večer v roce je prostě potřeba zachraňovat svět a nikdo lepší se na tuhle práci nenajde... Víme, že je to problematické, ale když je někdo prostě jednička, tak má málo času na péči jen o sebe. Sami moc dobře víme, jaké to je. Proto přejeme mnoho štěstí a hezký Nový rok. A děvčata – jak by řekla Anička – be classy!
Jakub




4 komentáře:

  1. Děkuju mockrát za komentář. U vás to vypadá hooodně dobře, už se těším na víc článků :)

    OdpovědětVymazat
  2. máš dokonalý vlasy! těším se na další články, blog vypadá velice slibně! :-)
    budu ráda, když dáš follow i ty mě :-)
    T.

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek a máš krásné vlasy! :)

    OdpovědětVymazat
  4. ďakujem za komentár ;) blog sa pekne rozbieha, teším sa na ďalšie články :))
    článok dokonalo napísaný :)

    OdpovědětVymazat